به دلیل نوسانات ارزی و موجودی لطفا قبل از پرداخت ، قیمت نهایی را استعلام نمایید.

همه چیز در مورد عمر باتری گوشی های موبایل

sharifنویسنده: sharif
بازدید: 341 بازدید
همه چیز در مورد عمر باتری گوشی های موبایل

 

همه چیز در مورد عمر باتری گوشی های موبایل

طول عمر باتری به معنای اندازه گیری عملکرد باتری و طول عمر آن است که در چندین روش قابل اندازه گیری است: زمان شارژ نگهداشتن گوشی با یک بار شارژ کامل کردن، تعداد میلی آمپرساعت برآورد شده توسط شرکت سازنده، تعداد چرخانه های شارژ تا رسیدن به پایان عمر مفید باتری(عمر کلی باتری).

عوامل ساخت که روی عمر باتری تاثیر می گذارند عبارتند از نوع، تعداد و کیفیت سلول های استفاده شده می باشد.

به طور کلی سلامت و طول عمر باتری با گذشت زمان و به عنوان تابعی از تعداد چرخه های شارژ مصرف شده کاهش می یابد. با این حال ترفندهای برای افزایش عمر باتری وجود دارد که کاربران می توانند انجام دهند.

همه چیز در مورد عمر باتری گوشی های موبایل

هر آن چه باید در مورد عمر باتری گوشی های موبایل بدانید:

هم در باتری های لیتیوم یونی و هم لیتیوم پلیمری می توانید از مزیت تخلیه شارژ

جزئی بهره مند شوید. یعنی شارژ گوشی را بین ۴۰ تا ۸۰ درصد نگهدارید تا

چرخه های بیشتری قبل از رسیدن به پایان عمر باتری داشته باشید.

باتری های قدیمی نظیر باتری های نیکل کادمیوم یا لیتیوم نیکلی فلز هیدرید از

این مزیت برخوردار نبودند چون چیزی به نام حافظه شارژ داشتند که باید می گذاشتید

تا شارژ آن به ۰ درصد برسد و بعد به شارژ می زدید. چون فرضا اگر با ۲۰% باتری گوشی خود را

به شارژ می زدید دفعات بعد ۲۰% شارژ را به عنوان ۰% شارژ می شناخت.

از جمله راه های که می توانید عمر باتری گوشی یا تبلت خود را افزایش دهید استفاده از

 شارژر و کابل شارژ اصل و اورجینال می باشد. شارژر و کابل شارژهای تقلبی نه تنها ممکن است

به باتری و گوشی شما صدمه بزنند بلکه حتی ممکن است موجبات آتش سوزی و انفجار را فراهم کنند.

در مورد افزایش طول عمر باتری ترفندهایی وجود دارد که به دو دسته تقسیم بندی می شوند:

۱-ترفندهایی که موجب افزایش طول عمر کلی باتری دستگاه می شوند.

۲-ترفندهایی موجب افزایش طول عمر باتری در هر بار شارژ کردن می شوند یعنی مدت زمان شارژ نگهداشتن گوشی را افزایش می دهند.

به عنوان کاربران گوشی های موبایل، همگی می خواهیم که عمر باتری گوشی ما تا پایان روز دوام بیاورد.

هر چه گوشی یا دستگاه شما قدیمی تر شود قدرت شارژ نگهداشتن آن نیز کم می شود.

در واقع، میزان عمر باتری گوشی های موبایل در هر روز به دو عامل بستگی دارد: نحوه استفاده ما در آن روز خاص و نحوه استفاده ما در گذشته.

در گوشی های موبایل امروزی از باتری های لیتیوم یونی برای ذخیره انرژی استفاده می شود.

در این نوع باتری، فلز و یون های لیتیوم در حین شارژ و دشارژ به الکترودها می چسبند یا از

آن ها جدا می شوند و این امر باعث بسط یافتن یا کاهش یافتن فیزیکی الکترودها می گردد.

متاسفانه این فرآیندها به طور کامل(۱۰۰%) برگشت پذیر نیستند و باتری ها با افزایش تعداد چرخه های شارژ و دشارژ ظرفیت و ولتاژ شارژ اولیه خود را از دست می دهند. مسئله دیگر این است که الکترولیت(مایع هدایت کننده الکتریک) که الکترودها را به هم متصل می کند نیز در طول این چرخه ها تحلیل می رود.

توانایی باتری های لیتیوم یونی برای ذخیره شارژ بستگی به میزان تخریب شدن آن ها دارد. این بدان معناست که ارتباط تنگاتنگی بین نحوه استفاده ما از دستگاه مان و ظرفیت شارژ موجود آن در آینده وجود دارد.

البته با چند ترفند، کاربران می توانند میزان خرابی آن ها را به حداقل برسانند و عمر باطری گوشی های موبایل خود را به حداکثر برسانند.

توجه داشته باشید که ترفندهای زیادی برای افزایش عمر باتری گوشی و تبلت در سراسر اینترنت وجود دارد. اما ممکن است بسیاری از آن ها دیگر مسنوخ شده باشند و یا در برخی از گوشی ها صدق نکنند. در این جا ما جدیدترین ترفندها(سال ۲۰۱۸) که برای تمام باتری های صدق می کنند را ارائه می کنیم.

همه چیز در مورد عمر باتری گوشی های موبایل

چطور عمر باتری گوشی های خود را افزایش دهیم: ترفندهایی برای افزایش عمر باتری گوشی و تبلت

۱)کنترل تخلیه شارژ باتری

فرض بر این است که باتری های لتیوم یونی معمولی بعد از ۳۰۰-۵۰۰ چرخه شارژ/دشارژ تا ۸۰% ظرفیت شارژ خود را نگه می دارند. با این حال، باتری ها به ندرت تا این سطح از عملکرد را ارائه می دهند و گاهی اوقات تنها با ۱۰۰ چرخه شارژ و دشارژ ظرفیت ذخیره سازی شارژ گوشی به سطح ۸۰% تنزل می کند.

خوشبختانه، می توانیم با محدود کردن میزان تخلیه شارژ باتری های موبایل، ظرفیت آینده آن ها را افزایش دهیم. از آن جایی که بیشترین تخریب باتری در طول چرخه های شارژ یا دشارژ کامل اتفاق می افتد بهتر است که تخلیه شارژ باتری را در هر سیکل قبل از شارژ مجدد محدود کنید(برای مثال نگذارید شارژ گوشی تان به ۰% برسد بلکه درصد شارژ آن را بین ۴۰% تا ۸۰% نگهدارید).

البته اگر شارژ و دشارژ کامل اتفاق بیفتد دستگاه های ما سیستم های مدیریت باتری دارند که صدمات ناشی از زیادی شارژ شدن را کاهش می دهد و زمانی هم که شارژ باتری در حال کامل خالی شدن است خاموش می شود، با این وجود برای به حداکثر رساندن ظرفیت و عمر باتری در آینده باید از رساندن باتری به شارژ ۰% جلوگیری کنیم. اگر شارژر خود را به همراه ندارید برای این که مقدار شارژ جزئی آن را حفظ کرده و از دشارژ عمیق خودداری کنید کمتر از گوشی موبایل خود استفاده کنید یا آن را در حالت صرفه جویی باتری قرار دهید.

۲)افزایش زمان شارژ

بسیاری از گوشی های موبایل امروزی مجهز به قابلیت شارژ سریع هستند که کاربران را قادر می سازد تا به جای صرف چند ساعت، در عرض چند دقیقه گوشی خود را پرشارژ کنند. این برای زمانی که عجله داریم کارآمد است اما نباید به استفاده همیشگی از آن عادت کنیم.

چرا؟ زیرا شارژ خیلی سریع باتری، ظرفیت ذخیره سازی آن را کاهش می دهد.

به طور فیزیکی، تردد یون ها و فلز لیتیوم بین الکترودها در باتری های لیتیوم یونی یک روند آهسته است. بنابراین، شارژ کردن در سرعت نرمال باعث می شود رفت و برگشت یون ها و فلزات به طور کامل انجام شود که همین عامل ظرفیت شارژ و عمر باتری را افزایش می دهد.

برای مثال شارژ کردن یک گوشی در ۵ دقیقه در مقایسه با دو ساعت که زمان نرمال آن است ظرفیت باتری برای آن چرخه شارژ را تا بیشتر از ۲۰% کاهش می دهد.

۳)باتری گوشی خود را در دمای مناسب نگهدارید

خوشبختانه، در اکثر نقاط ایران دما در کل سال بین ۰ درجه تا ۴۵ درجه می باشد. این دقیقا همان محدوده ای است که در آن باتری های لیتیوم یونی قابلیت انباشت برای حفظ ظرفیت شارژ بهینه در طولانی مدت را خواهند داشت.

در دمای زیر ۰ درجه، به دلیل محدودیت در حرکات فلز و یون های لیتیوم از طریق حلال الکترولیت بین الکترودها، مقدار انرژی موجود در سیستم باتری کاهش می یابد.

در دمای بالای ۴۵ درجه سانتی گراد، مقدار شارژ در دسترس در مقایسه با دمای پایین تر افزایش می یابد بنابراین در شرایط هوایی گرم تر قدرت باتری شما اندکی بیشتر می شود. با این حال در این دماها تخریب باتری نیز شتاب می یابد، بنابراین با گذشت زمان توانایی باتری گوشی شما برای ذخیره شارژ کاهش می یابد.

در نتیجه، برای به حداکثر رساندن عمر باتری باید گوشی های خود را به خصوص در تابستان زمانی که دمای سطح زمین ممکن است به بالاتر از ۷۰ درجه برسد دور از نور مستقیم خورشید نگهدارید.

۴)استفاده از حالت صرفه جویی در باتری

آرون کارول و گارنوت هزیر از شرکت Data61 توان مصرفی قطعات مختلف گوشی را در طیف وسیعی از سناریوهای متداول مورد تحلیل قرار داده اند.

آن ها نتیجه گرفتند که چند راهکارهای ساده نرم افزاری و سخت افزاری وجود دارد که می توان برای حفظ عمر باتری استفاده کرد.

–روشنایی صفحه نمایش را کم کنید.

آسان ترین روش برای صرفه جویی در باتری در حین حفظ عملکرد کامل، کاهش روشنایی صفحه نمایش گوشی است.

برای دستگاه هایی نظیر گوشی های موبایل که دارای صفحه نمایش اُ ال ای دی(OLED) هستند می توانید از گزینه(نور در تاریکی-light on dark) نیز برای مشاهده استفاده کنید.

–خاموش کردن شبکه داده تلفن همراه یا محدود کردن زمان مکالمه

اتصال به شبکه داده تلفن همراه، از سیستم جهانی برای ارتباط موبایل(GSM) استفاده می کند. GSM یکی از مهمترین مولفه های مصرف شارژ گوشی موبایل است بنابراین بهتر است آن را کاملا خاموش کنید یا حداقل زمان تماس را محدود کنید.

–از وای فای استفاده کنید نه ۴G

از آن جایی که وای فای نسبت به ۴G در وبگردی به اندازه ۴۰% کمتر شارژ مصرف می کند بهتر است داده های تلفن همراه را خاموش کرده و به جای آن از وای فای استفاده کنید تا به افزایش عمر باتری شما کمک شود.

–محتوای ویدئویی را محدود کنید

پردازش محتوای ویدئو یکی از بیشترین مصرف کننده های شارژ در یک گوشی موبایل است.

–حالت صرفه جویی در باتری را فعال کنید

تمام گوشی های مدرن امروزی گزینه ای به نام صرفه جویی باتری(battery saving mode) دارند برای مثال اندروید گزینه Power Saving Mode و گوشی های iOS دارای گزینه Low Power Mode می باشند. این قابلیت های نرم افزاری به منظور کاهش شارژ، مصرف انرژی واحد پدازنده اصلی(CPU) را برای اپلیکیشن های مختلف، روشنایی صفحه، نوتیفیکیشن ها و گزینه های نرم افزاری مختلف تعدیل می کند.

–از حالت هواپیما استفاده کنید.

این حالت معمولا قابلیت های GSM, وای فای، بلوتوث و GPS را روی دستگاه شما غیرفعال می کند. هنگام خاموش کردن تمام این کارکردهای کمکی، گوشی تا ۵% از مصرف شارژ معمول خودش در حالت صفحه خاموش مصرف می کند.  به عنوان مقایسه، اگر گوشی خود را در حالت idle قرار دهید بازهم بیشتر از ۱۵% مصرف می کند.

افزایش قابلیت و عمر باتری نیازمند ترکیبی از چیزهایی است که استفاده از نرم افزار و سخت افزارهای پرمصرف را محدود می کند و نیز مراقبت کردن از گوشی به نحوی که ظرفیت شارژ آن به حداکثر و تخریب باتری به حداقل برسد.

افزایش قابلیت و عمر باتری نیازمند ترکیبی از چیزهایی است که استفاده از نرم افزار و سخت افزارهای پرمصرف را محدود می کند و نیز مراقبت کردن از گوشی به نحوی که ظرفیت شارژ آن به حداکثر و تخریب باتری به حداقل برسد.

با به کاربری این راهکارهای ساده، کاربران می توانند در هر روز بیش از ۴۰% عمر باتری(مدت زمان شارژ نگهداشتن) گوشی خود را افزایش بدهند و در همین حین با گذشت زمان ظرفیت باتری را ثابت تر نگهدارند تا عمر کلی باتری با سرعت کمتری کاهش پیدا کند.

همه چیز در مورد عمر باتری گوشی های موبایل

عواملی که بیشترین تاثیر را روی کاهش عمر باتری(سریع شارژ خالی کردن) گوشی دارند

۵ اپلیکیشنی که بیشترین تاثیر را روی کاهش عمر باتری شما در هر چرخه از شارژ دارند و به عبارتی ۵ تا از اپلیکیشن هایی که بیشتر از همه شارژ گوشی شما را مصرف می کنند.

امروزه گوشی ها به ضمایم اصلی زندگی شما تبدیل شده اند. اکنون شاید همین متن را از روی گوشی دارید می خوانید. صرف نظر از این که چقدر از آن استفاده می کنید، حتی بهترین باتری ها عمر زیادی ندارند و با گذر زمان و کاهش عمر باتری تان ممکن است حتی به چند بار شارژ زدن گوشی خود در یک روز نیاز پیدا کنید. شاید تا الان فکر می کردید که دلیل زود تمام شدن شارژ گوشی تان یواشکی بازی کردن با آن در سرکار یا کلاس است اما موضوع از آن چه که شما فکر می کنید پیچیده تر است.

فراموش کردید شب گذشته گوشی خود را به شارژ بزنید؟ تمام طول روز را بدون شارژر بیرون بوده اید؟ بیش از حد با گوشی خود بازی کرده اید. دلایل زیادی برای تخلیه شارژ سریع باتری وجود دارد و همانطور که ذکر شد روش هایی نیز برای صرفه جویی باتری وجود دارد که می توانید با اجرای آن ها تمام طول روز را با خیال راحت از گوشی خود استفاده کنید.

فراموش کردید شب گذشته گوشی خود را به شارژ بزنید؟ تمام طول روز را بدون شارژر بیرون بوده اید؟ بیش از حد با گوشی خود بازی کرده اید. دلایل زیادی برای تخلیه شارژ سریع باتری وجود دارد و همانطور که ذکر شد روش هایی نیز برای صرفه جویی باتری وجود دارد که می توانید با اجرای آن ها تمام طول روز را با خیال راحت از گوشی خود استفاده کنید.

چه شما در شرایط اضطراری باشید یا نباشید همه افراد از دیدن نشانگر قرمز باتری احساس خوبی ندارند، در این جا پنچ تا از اپلیکیشن هایی که به شدت خورنده باتری هستند معرفی می کنیم.

۱)رسانه های اجتماعی مخصوصا تلگرام و اینستاگرام

ما همگی می دانیم که تلگرام چقدر سرگرم کنده است و به سرعت بخشی از زندگی روزمره ما را تشکیل داده است. با این حال، این اپلیکیشن سرگرم کننده قاتل شماره ۱ شارژ باتری گوشی های موبایل است. حافظه اصلی نیز با تلگرام کاهش پیدا می کند.

حواس تان باشد فقط به این دلیل که عکس از تلگرام شما پاک شده است بدین معنا نیست که تلگرام از حداکثر حافظه داخلی شما مصرف نمی کند. پیغام های دیده شده یا ندیده، استریمینگ، پیام دادن، ایجاد عکس و ویدئو و شبکه باتری گوشی های موبایل را سریع خالی می کند.

فیس بوک و برنامه های فرعی آن نظیر فیس بوک مسنجر نیز می تواند سریعا باتری گوشی شما را تخلیه کند. ما همه دوست داریم صفحه فیس بوک مان را چک کنیم و با مسنجر شما می توانید به دوستان تان پیام های خود را به سرعت بفرستید و روز خود را چک کنید.

اما حواس تان باشد که حتی ۱۰ دقیقه ماندن در شبکه های اجتماعی، می تواند از عمر باتری شما ۲۰% بکاهد.

دو دیدگاه متفاوت در مورد اینستاگرام وجود دارد. یک راه عالی برای به اشتراک گذشتن همه چیز در مورد زندگی شما یا ابزاری برای به اشتراک گذاشتن چیزهایی که منجر به سقوط و انحطاط یک جامعه می شود. با این وجود چیزی که غیرقابل انکار است این است که داشتن اینستاگرام بر روی گوشی، باتری آن را به اندازه پدربزرگی بعد از انجام بازی فوتبال خسته می کند.

بخشی از مشکل به خاطر همسان سازی اینستاگرام بر طبق تقاضای شماست تا ببینید دیگر افراد چه فعالیتی انجام می دهند.

اپلیکیشن های پرعکس و سنگین نظیر اینستاگرام مقدار زیادی از شارژ باتری را مصرف می کنند و با تلاش های آن برای پیش بارگذاری عکس قبل از این که آن ها را اسکرول کنید به این موضوع کمکی نمی شود.

هنگامی که فیلم ها از پیش بارگذاری شده است، فرض کنید واقعا می خواهید آخرین پست خود در مورد تعطیلات شمال را ببینید، که این عمر شارژ باتری شما را بدتر می کند.

۲)گوگل مپ و GPS

اگر جزو آن افرادی هستید که دیگر با یک GPS واقعی و مستقل اذیت نمی شوید چون یکی از آن ها را روی گوشی خود دارید تبریک می گوییم چون شما تنها نیستید.

متاسفانه هر چیزی که شما را راحت تر می کند جنبه های ضعف نیز دارد. به طور مثال همین طور که در حال رانندگی هستید و دارید موقعیت مکانی جایی را که می خواهید بروید بررسی می کنید ممکن است ناگهان شارژ گوشی تان تمام شود و به مقصدتان نرسید.

 

علم و دانش جالبی پشت این که چرا GPS انقدر شارژ مصرف می کند وجود دارد و این به خاطر تعداد کارهایی است که باید انجام دهد. از آن جایی که GPS به یک سری از بروزرسانی های بسیار سریع مختصات مکانی شما نیازمند است گوشی شما باید تمام کانال های ارتباطی خود را در کل زمان باز نگهدارد. به علاوه، این فقط ارتباط با یک برج شبکه تلفن همراه نیست. بلکه با سه یا چهار ماهواره ارتباط برقرار می کند و از اطلاعات آن ها برای سه بعدی کردن موقعیت دقیقی که در آن هستید استفاده می کند.

به گفته مهندس گوگل رابرت لاو، بدترین عملکرد تخلیه باتری GPS در بخش بزرگی به وقوع می پیوندد زیرا عملکرد مداوم این برنامه از رفتن گوشی به حالت اسلیپ(sleep) ممانعت می کند.

اکثر گوشی های هوشمند به حالت sleep برای حفظ قدرت باتری خود متکی هستند و این زمانی که GPS گوشی شما روشن است اتفاق نمی افتد. به علاوه اگر زیادی از GPS استفاده کنید به حدی باتری گوشی تان سریع تخلیه می شود که دیگر عملا می توان گفت به جای گوشی دارید از یک دستگاه GPS استفاده می کنید.

گوگل مپ یکی از مفیدترین اپلیکیشن های هاست که واقعا می تواند وقت و زمان شما را نجات دهد اما گاهی ممکن است با تخلیه کردن باتری شما روز شما را بدتر کند. گوگل مپ موقعیت شما را هر جا که باشید دنبال می کند که همین باتری زیادی از گوشی شما مصرف می کند. حتی زمانی که در سفر هستید و گوشی خود را در حالت هواپیما گذاشته اید نشانگر آبی کوچک گوگل شما را همچنان دنبال می کند.

اغلب اوقات گوگل مپ برای پیدا کردن راه تان بسیار مفید است اما زمانی که باتری تان شارژ تمام کند رسما گم شده اید.

۳)تبلیغات اینترنتی

همه می دانند که گیم ها شارژ زیادی از گوشی مصرف می کنند بنابراین ما به این مقوله نمی پردازیم.

آیا می دانید آن گیم های رایگان چه چیزهایی دیگری دارند که روی عمر باتری و

شارژ نگهداشتن گوشی شما تاثیر بسیاری می گذارند؟ تبلیغات پاپ آپ.

فقط تبلیغاتی که روی صفحه گیم های رایگان شما ظاهر می شوند باتری گوشی شما را

خالی نمی کنند بلکه تبلیغاتی که در فعالیت های معمول وبگردی نیز نشان داده می شوند همین اثر را دارند.

برآوردها بر اساس نوع و مدل گوشی شما فرق می کنند اما حداقل می توان گفت

که اجرای مرورگر وب با افزونه بلوک کننده تبلیغات(ad blocker) می تواند مقدار شارژ نگهداشتن باتری که انتظار دارید را دوبرابر کند.

این فقط یک جنبه از آن است. برخی از آزمایش ها نشان می دهد که با دانلود شدن تمام

این تبلیغات فانتزی و چشمک زن، از آن چه که در واقع برای نگاه کردن برای بار اول مصرف

می شود شارژر بسیار بیشتری مصرف می گردد. این اصلا تعجب آور نیست. چون تبلیغاتی

اینترنتی طوری طراحی می شوند که نگاه ما را به سوی خود معطوف کنند و از

این نظر تصاویر گرافیک روشن با انیمشن های جلب توجه کننده هستند تا نگاه ما به آن ها بیفتد.

تبلیغات پاپ آپ واقعا آزاردهنده هستند. این انییمیشن های اذیت کننده همه شارژ باتری را می خورند و در نهایت به طول عمر گوشی شما صدمه می زنند.

۴)بستن تمام اپلیکیشن های گوشی

این کمی گیج کننده به نظر می رسد چون بر خلاف تمام چیزهای خوب و توصیه شده در جهان است. پدرهای ما به شکایت از یک چیز شهرت دارند؛ خاموش کردن چراغ های خانه یا کولر برای کم مصرف شدن برق.

بله اگر می خواهید قبض برق تان کمتر بیاید باید چراغ های اضافه را خاموش کنید.

شما با این ملاحظات از بچگی بزرگ شده اید و بالتبع اکنون در مورد گوشی خود نیز

به همان شیوه فکر می کنید. یعنی اگر می خواهید در برق و شارژ باتری خود صرفه جویی کنید

اپلیکیشن های خود را می ببندید. با این که درست به نظر می رسد اما این کاملا اشتباه است.

زیرا زمانی که یک اپلیکیشن در حال اجرا است تنها از مقدار نستبا کمی از شارژ باتری مصرف می کند.

در واقع این اپلیکیشن ها تنها زمانی شارژ مصرف می کنند که برای اولین بار آن ها را از حالت کاملا بسته روشن می کنید.

در این هنگام اپلیکیشن نیاز است که اول روی RAM گوشی بارگذاری شود و سپس به طور کامل لود گردد.

این نه تنها فشار زیادی به باتری می آورد بلکه روی پردازنده گوشی تان نیز فشار می آورد.

اگر اپلیکیشن هایی که همیشه استفاده می کنید را در حالت اسلیپ در پس زمینه

رها کنید نیازی به آن همه کار غیرضروری در هر بار استفاده از آن نیست.

لازم به گفتن نیست که گوشی شما از خود شما در این موارد دقیق تر است. اگر فکر می کنید که با

بستن تمام اپلیکیشن ها حافظه کش را تخلیه می کنید،

کاری فراتر از آن چه اکثر گوشی های هوشمند امروزی به شیوه خودشان انجام می دهند انجام نداده اید، آن ها در حال سبقت گرفتن از شما هستند.

شاید قبلا گفته هایی مغایر با توصیه بالا شنیده باشید. توجه کنید که همانطور که

پیش تر گفتیم توصیه های مربوط به گوشی ها و گجت ها و…که روز به روز جدیدتر می شوند

بعد از چند مدتی منسوخ می شوند و دیگر شاید کاملا اشتباه باشند. توجه داشته باشید که ما

 جدیدترین نکات در مورد عمر باتری گوشی های موبایل را در این جا گردآوری کرده ایم.

ثانیا ما می گوییم بستن تمام اپلیکیشن ها بد است. این بدان معنا نیست که هر

اپلیکیشنی را که روی گوشی تان باز کردید دیگر نبندید بلکه بدین

معناست که اپلیکیشن هایی را که به طور مرتب استفاده می کنید را نبندید.

 

۵)ویبره

ویبره چیز لوکس و شگفت انگیزی است که اجازه می دهد تا یک آهنگ زنگ مبتنی بر لاما داشته باشید و در عین حال در

اجتماع به نوعی به حقوق افراد احترام گذاشته باشید. این که اکثر اوقات گوشی خود را روی ویبره بگذارید شارژ زیادی از باتری

گوشی شما مصرف می کند. دلیلش این است که برای تمام تکنولوژی شگفت انگیز گوشی شما این یک عملکرد فوق العاده قدیمی است.

در صورتی که هرگز گوشی خود را باز نکرده باشید شاید ندانید که عمکرد ویبره گوشی در واقع حاصل از

موتور کوچکی درون گوشی شماست که به جای صدای زنگ ایجاد کردن، به چرخش در می آید و ویبره ایجاد می کند.

این موتور در مرکز گوشی شما واقع نشده است.

آیا تا به حال سر و صدای ماشین لباسشویی ناشی از عدم تعادل شنیده اید؟

این هم همانطور است، با این تفاوت که برای شروع راه اندازی موتور برای ویبره نیاز به افزایش قدرت قابل توجه دارد.

تولید لرزش خیلی بیشتر از تولید سر و صدا انرژی می گیرد و اکثر مردم برای بار اول ویبره گوشی خود را نمی شونند.

این بدان معناست که گوشی شما سری کاملی از تخلیه شارژ را با هر ویبره طی می کند و در پایان

روز مقدار قابل توجهی از کاهش شارژ گوشی را مشاهده خواهید کرد.

 

۶)شارژ کردن اشتباه

زمانی که اولین گوشی همراه خود را خریدید را یادتان بیاورید.

احتمالا چیزی در مورد این که اجازه بدهید باتری تان در ابتدا تا ۱۰۰ کامل شارژ شود(شارژ اولیه) شنیده باشید و چیزهایی از این قبیل.

ما آن ها را شنیدیم و از آن جایی که موجودات عادت کننده هستیم دوست نداریم فکر کنیم

که داریم اشتباه می کنیم. خوب این اشتباه است. ابتدا بیایید نگاهی بیندازیم

به این که زمانی که گوشی را به شارژر می زنیم دقیقا چه اتفاقی می افتد.

زمانی که ما شارژر را به پریز می زنیم در واقع اولین مرحله شارژ را شروع کرده ایم.

شارژ جریان ثابت همانطور که از نام آن می توان فهمید، جریان ثابت از چیزی است که

ما آن را انرژی باتری می نامیم که به گوشی شما بازگردانده می شود تا آن که حدود ۷۰ درصد شود.

پس از آن، شارژر گوشی شما به چیزی به نام شارژ ولتاژ ثابت تغییر می کند.

برای این ۳۰ درصد باقی مانده، شارژرT ولتاژی که اکنون به گوشی ارسال می شود را

با آنچه قبلا بود به تعادل می رساند، در نتیجه همچنان که باتری پر می شود جریان شارژ کندتر می شود.

زمانی که درصد شارژ به ۱۰۰ می رسد،

تنها شارژ فرستاده شده به گوشی تکه کوچکی است که درصد

آن با چیزی که باتری از دست می دهد یکسان است. این دو معنا را می رساند؛

یکی از چیزهای مهم این است که گوشی شما بیش از حد شارژ(اورشارژ) نخواهد شد و

بدین معناست که لازم نیست دیگر خیلی در مورد در شارژ ماندن باتری گوشی خود نگران باشید.

این خوب است زیرا متوجه شده اند که شارژ اندک در واقع بهتر از شارژ ۰ تا ۱۰۰ درصد است.

مقدار شارژ باتری که شما بین هر شارژ استفاده می کنید به نام عمق تخلیه شناخته می شود.

باتری گوشی های هوشمند، شارژ شدن های بی وقفه را دوست ندارند و بهتر است به جای

این که یک بار در روز شارژ باتری گوشی خود را از ۰ به ۱۰۰ برسانید دو یا سه بار آن را به شارژ بزنید تا اندکی شارژ شود.

در حقیقت، اگر به طور منظم عادت کنید که گوشی خود را بی وقفه به

شارژ ۱۰۰ برسانید عمر باتری گوشی شما در عرضه ۳۰۰ چرخه شارژ تا ۷۰ درصد کاهش می یابد در

صورتی که در حالت معمول این میزان کاهش بین ۵۰۰ الی ۱۵۰۰ چرخه شارژ اتفاق می افتد.

اگر به طور میانگین گوشی خود را ۲۵% به ۲۵% شارژ کنید

(برای مثال زمانی که شارژ آن به ۷۵ رسید به شارژ بزنید)

باعث می شود که باتری شما تا ۲۵۰۰ چرخه شارژ دوام بیاورد بدون این که تغییر قابل توجهی در عمر باتری آن دیده شود.

همه چیز در مورد عمر باتری گوشی های موبایل

 مقایسه عمر باتری سیستم عامل اندروید و iOS اپل

هنگام مقایسه دستگاه های Android و iOS عمر باتری نقش مهمی ایفا می کند.

با این حال سخت و شاید غیر ممکن است که بتوانیم بدون قید و شرط بگوییم کدام

سیستم عامل عمر باتری بهتری ارائه می دهد.

یکی از دلایل آن تنوع وسیع گوشی ها با باتری ها و قابلیت های مختلف است.

اپل نسخه های مختلفی از آیفون و آی پد ارائه می کند و از طرف دیگر

گوشی و تبلت های اندرویدی زیادی  از تولیدکنندگان مختلف وجود دارد.

با مقایسه رتبه بندی و تست های باتری، بیشترین چیزی که می توانید بگویید این است که

عمر باتری دستگاه های اندرویدی و iOS بسیار قابل مقایسه هستند اما قابلیت های زیادی وجود دارد

که می توانید از باتری موبایل هر دستگاه بیشترین استفاده را داشته باشید و عمر باتری آن ها را به

حداکثر برسانید.  عوامل زیر در این مقایسه نقش زیادی دارند.

اپل نسخه های مختلفی از آیفون و آی پد ارائه می کند و از طرف دیگر

گوشی و تبلت های اندرویدی زیادی از تولیدکنندگان مختلف وجود دارد. با مقایسه رتبه بندی و تست های باتری،

بیشترین چیزی که می توانید بگویید این است که عمر باتری دستگاه های اندرویدی و iOS بسیار قابل مقایسه هستند اما

قابلیت های زیادی وجود دارد که می توانید از باتری موبایل هر دستگاه بیشترین استفاده را داشته باشید و

عمر باتری آن ها را به حداکثر برسانید.  عوامل زیر در این مقایسه نقش زیادی دارند.

 

همه چیز در مورد عمر باتری گوشی های موبایل

 

درک مشخصات باتری

هنگامی که مشخصات یک گوشی یا تبلت را مشاهده کنید حتما مشخصه میلی آمپرساعت

را می بینید که به صورت اختصار mAh نوشته می شود و به عبارت دیگر تعداد ساعاتی است که

باتری در یک جریان شارژ مشخص عمر می کند.

فرضا اگر باتری یک گوشی آیفون ۱۰۰۰ میلی آمپرساعت باشد، اگر با آن فعالیتی انجام می دهید که

۱۰۰ میلی آمپر جریان شارژ مصرف می کند می توانید انتظار داشته باشید که ۱۰ ساعت دیگر شارژ باتری گوشی تان

تخلیه می شود. در شرایط یکسان، باتری ۱۴۴۰ میلی آمپری آیفون ۵ مطمئنا عمر باتری بیشتری نسبت به

ال جی LG Vu با باتری ۱۰۰۰ میلی آمپر دارد اما این هم در برابر عمر باتری ۲۵۳۰ میلی آمپری Droid Razr Maxx خیلی کمتر است.

در واقع، اکثر گوشی های اندرویدی دارای باتری با رتبه mAh بیشتری نسبت به آیفون هستند،

بنابراین شاید این طور نتیجه گیری کنید که عمر باتری اندروید همیشه بهتر از عمر باتری اپل است.

اما همیشه اینطور نیست و عوامل زیر دخیل هستند.

 

استفاده از باتری

امتیاز مهم در معادله mAh مقدار مصرف باتری است که به همین دلیل در بسیاری از

نقد و بررسی ها در مورد عمر باتری گوشی های موبایل در مورد زمان مکالمه و زمان حالت آماده به کار

(standby) صحبت می شود. این دو فعالیت متداولی هستند که مقادیر بسیار متفاوتی از جریان باتری را مصرف می کنند.

واضح است که بودن گوشی در حالت آماده به کار باتری بسیار کمتری نسبت به

هر نوع استفاده دیگر مصرف می کند درحالی که مکالمه تلفنی مقادیر بسیار بیشتری از شارژ باتری مصرف می کند.

بسیاری از کارشناسان موبایل عمر باتری را با عواملی نظیر زمان وبگردی یا زمان پخش ویدئو یا موزیک دقیق تر هم بررسی می کنند.

با این تفاسیر می توانید دید روشن تری نسبت به عمر باتری در دنیای واقعی داشته باشید چرا که اپلیکیشن ها،

سخت افزارها و عملیات سیستم عامل ها شارژ باتری را در با سرعت های مختلف تخلیه می کنند.

 

مقایسه های پیش فرض

کارشناسان گوشی های موبایل که به دنبال بازرسی دقیق هستند به طور منظم

گوشی ها و تبلت ها را تست می کنند تا ببینند آیا عمر باتری آن ها در دنیای واقعی با چیزی که

تولیدکنندگان آن ها متعهد شده اند مطابقت می کنند یا نه و نتایج به دست آمده را با گوشی های رقیب مقایسه می کنند.

کارشناسان گوشی های موبایل که به دنبال بازرسی دقیق هستند به طور منظم گوشی ها و تبلت ها را تست می کنند تا

ببینند آیا عمر باتری آن ها در دنیای واقعی با چیزی که تولیدکنندگان

آن ها متعهد شده اند مطابقت می کنند یا نه و نتایج به دست آمده را با گوشی های رقیب مقایسه می کنند.

اگرچه این بررسی ها ذهنی هستند و برای هر فرد ممکن است متفاوت باشد اما

تطابق زیادی در برخی چیزهای خاص پیدا می کنید. به عنوان مثال،

آیفون های قدیمی تر به دلیل تخلیه شارژ سریع نسبت به گوشی های معمولی اندرویدی به

شدت مورد انتقاد قرار گرفت تا این که اپل آیفون ۵ را با عمر باتری بهتر ارائه کرد.

با این حال، هنوز هم طولانی ترین عمر باتری گوشی های موبایل را می توان در گوشی های اندرویدی

نظیر Droid Razr Maxx پیدا کرد با این حال تبلت های اندرویدی عموما در رقابت با عمر باتری آیپدها کم می آورند.

گذشته از همه ی این ها، این که چگونه از دستگاه خود استفاده می کنید تاثیر بسیار بیشتری روی عمر باتری دارد تا مدل و ساخت آن.

همه چیز در مورد عمر باتری گوشی های موبایل

مدیریت شارژ باتری

چه کاربر اندرویدی یا iOS باشید، عمر باتری شما بسته به تنظیمات ساده ای مانند روشنایی، صدا و ویبره ممکن است افزایش یا کاهش یابد.

استفاده از عملکردهای رادیویی بی سیم نظیر وای فای، شبکه، بلوتوث و GPS حتی تاثیر بیشتری روی عمر باتری می گذارند.

به علاوه استفاده از اپلیکیشن هایی که برای همگام سازی و به روزرسانی ها از جمله خود سیستم عامل،

ایمیل، اپلیکیشن های پیام رسان و نوتیفیکیشن های رسانه اجتماعی به طور مرتب به

ارتباطات بی سیم مراجعه می کند باتری شما را سریع تر تخلیه میکند.

بعضی از اپلیکیشن ها و خدمات ممکن است به طور پیش فرض شروع به اجرا کنند یا بعد از این که

صفحه آن ها بیرون آمدید بازهم در حالت اجرا باقی بمانند؛ این ها ممکن است روی تخلیه سریع باتری

تاثیر چندان زیادی نداشته باشند اما اگر آن ها را نیاز ندارید بهتر است برای کمک به عملکرد بهتر باتری آن ها را ببندید.

همه چیز در مورد عمر باتری گوشی های موبایل

سوال های متداول کاربران در مورد عمر باتری گوشی های موبایل

۱-عمر باتری چیست؟

 

عمر باتری اندازه گیری عملکرد و دوام باتری است که می توان از چندین روش محاسبه کرد؛

۱-زمان شارژ نگه داشتن باتری بعد از هر بار شارژ کامل که این زمان را اکثرا تولیدکنندگان در لیست مشخصات گوشی قید می کنند.

۲- تعداد چرخه های شارژ تا پایان عمر مفید باتری.

 

۲-عمر باتری گوشی های موبایل معمولا چقدر است؟

 

برای من سوال پیش آمده که طول عمر نرمال باتری یک گوشی چقدر است.

من گلگسی اس ۵ دارم و به مدت ۲ سال و نیم است که از آن استفاده می کنم.

الان فکر می کنم مثل روزهای اول شارژ نگه نمی دارد.

آیا نیاز به خرید باتری جدید دارم؟

جواب: عمر باتری توسط چرخه های شارژ اندازه گیری می شود.

یک چرخه شارژ معادل شارژشدن باتری از حالت خالی به پر است.

باتری های مدرن معمولا حدود ۵۰۰ چرخه شارژ عمر می کنند، اما

قبل از آن حتما نشانه ها و شواهدی از بدتر شدن وضعیت باتری مشاهده خواهید کرد زیرا

باتری ها دستگاه های شیمیایی هستند و با گذر زمان تحلیل می روند.

اگر دو و نیم سال از عمر گوشی شما می گذرد طبیعی است که

مثل روزهای اول شارژ نکند و بهتر است باتری جدیدی برای آن بخرید.

یا اگر گوشی تان علاوه بر باتری مشکلات دیگری نیز دارد گوشی خود را عوض کنید.

۳-چطور عمر باتری خود را در طی یک روز محاسبه کنم؟ یک باتری ۳۰۰۰ میلی آمپری تا چند روز شارژ نگه می دارد؟

ظرفیت یا شارژ باتری برابر است با جریان x زمان. فرضا اگر با گوشی خود فعالیت هایی انجام می دهید که

به طور میانگین ۳۰۰ میلی آمپر شارژ در هر ساعت مصرف می کند، پس باتری تان تا ۱۰ ساعت می تواند

شارژ نگهدارد. اگر فقط تعداد کمی اپلیکیشن روی گوشی خود اجرا می کنید که جریان شارژ مصرفی آن ها کمتر از

۳۰۰mA است باتری شما حتی بیشتر از ۱۰ ساعت هم می تواند شارژ نگه دارد. پس همه چیز به استفاده شما برمی گردد.

۴-چه چیزهایی بیشتر از عمر باتری می کاهند؟

۱-اپلیکیشن های مبتنی بر عکس و فیلم نظیر رسانه های اجتماعی(مخصوصا تلگرام، اینستاگرام و فیس بوک)

۲-اپلیکیشن های مبتنی بر GPS یا موقعیت یابی جغرافیایی نظیر گوگل مپ، waze

۳-نور زیاد صفحه نمایش

۴-گرمای محیط

۵-تم ها و والپپرهای سنگین

۶-گذاشتن گوشی روی حالت ویبره

۵-باتری های لیتیوم یونی عمر بیشتری دارند یا لیتیوم پلیمری؟

باتری های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری امروزه جزو متداول ترین نوع باتری های مورد استفاده در

اسمارت فون ها هستند. در زیر به طور خلاصه مزایا و معایب آن را می نویسیم.

همانطور که قبلا نیز بیان کردیم ما از دو لحاظ عمر باتری را مورد بررسی قرار می دهیم؛ عمر کلی باتری و عمر باتری در هر شارژ کامل.

به طور تئوری می توان گفت که عمر کلی باتری لیتیوم پلیمری کمتر است یعنی

تعداد چرخه های شارژ کمتری تا پایان عمر مفید باتری فراهم می کند. با این حال

بازهم نمی توان ۱۰۰% قضاوت کرد چون باتری های لیتیوم یونی هم اگرچه به صورت تئوری عمر بیشتری دارند اما

احتمال آتش گرفتن آن ها بیشتر است و با گذشت زمان ممکن است دچار خوردگی و نشت الکترولیت شوند.

اما به دلیل چگالی شارژ بالای باتری های لیتیوم یونی شاید بتوان گفت که مدت زمان شارژ نگهداشتن آن ها در

هر بار شارژ کردن(عمر باتری) آن ها بیشتر است.

۶-آیا برای بهبود عمر باتری بهتر است بگذارید شارژ گوشی تان کامل تخلیه شود و سپس آن را به شارژ بزنید؟

جواب. نه کاملا اشتباه است. این توصیه مربوط به زمانی بود که

باتری گوشی های اسمارت فون دارای اثر حافظه بودند. ولی اکنون این طور نیست و

حتی برای باتری گوشی های امروزی بهتر است درصد شارژ را همیشه بین ۴۰ تا ۸۰ نگه دارید تا

تعداد چرخه های شارژ بیشتری در اختیار داشته باشید.

۷-از کجا بدانم که چه عاملی باعث افت شدید شارژ گوشی من شده است؟

به مدیریت مصرف باتری اپلیکیشن ها بروید و ببینید کدام یک از برنامه ها باتری زیادی مصرف می کند و

آن را ببندید یا حذف کنید. اگر هیچ اپلیکیشن نبود گوشی خود را

ریستارت کنید. همین کار بسیاری از مشکلات را حل می کند.

۸-برای بهبود عمر باتری گوشی های موبایل شارژ اولیه چند ساعت است؟

در گوشی های قدیمی که باتری های نیکل کادمیوم و…داشتند به دلیل اثر حافظه نیاز بود تا زمانی که گوشی را خریداری می کردید.

برای اولین بار آن را به مدت ۸ ساعت به شارژ بزنید تا از ۰ درصد به ۱۰۰ درصد برسد.

اما اکنون باتری گوشی های جدید نیاز به شارژ اولیه ندارند. اساسا هیچ اثر نامطلوبی از انجام ندادن

شارژ کامل اولیه بر روی باتری گوشی های جدید وجود ندارد.

  ۹-کدام برندهای گوشی عمر باتری بهتری ارائه می کنند؟

عمر باتری به عوامل زیادی بستگی دارد که نمی شود دقیقا تعیین کرد که کدام گوشی عمر باتری بیشتری دارد.

ممکن است از نظر فردی عمر باتری یک گوشی خوب باشد

اما از نظر شما ضعیف باشد و این به نحوه استفاده شما برمی گردد.

اما کارشناسانی هستند که باتری ها را در شرایط یکسان تست

می کنند تا عمر باتری آن ها را با هم دیگر مقایسه کنند.

جدول زیر نتایج یکی از این تست هاست.

۱۰-کدام گوشی های موبایل عمر باتری بیشتری دارند؟

در تست دیگری که باتری گوشی های موبایل در شرایط یکسان تست شده اند نتایج زیر به دست آمده است.

  1.          ZenFone 3 Zoom: 16:46

  2.          ZenFone 4 Max :15:19

  3.          Cat S41 :15:19

  4.          Moto E4 Plus: 14:48

  5.          Huawei Mate 10 Pro: 14:33

  6.          LG X Power: 12:58

  7.          BlackBerry KeyOne: 12:47

  8.          Cat S60: 12:42

  9.          Google Pixel 2 XL: 12:09

  10.         ZTE Blade V8 Pro: 12:08

  11.         Sony Xperia X Performance: 12:01

  12.         ZTE Max XL: 11:53

  13.         Moto G5S Plus: 11:50

  14.         BlackBerry Motion 11:44

  15.         Moto G5 Plus: 11:43

  16.         Moto X4 Android One: 11:41

  17.         LeEco Le Pro 3: 11:25

  18.         ZTE Blade Z Max: 11:23

  19.         OnePlus 5T: 11:22

  20.         iPhone 8 Plus: 11:16

  21.         LG X Venture: 11:12

  22.         Galaxy Note 8 : 11:11

دسته بندی دانش فناوری
اشتراک گذاری
نوشته های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید

سبد خرید شما خالی است.

ورود به سایت